Vietnam is een tropisch land.
Door: ks
Blijf op de hoogte en volg Kees
17 April 2016 | Vietnam, Hué
De hele week heb ik niet veel anders gedaan, dan de schaduw opzoeken. En dan ook nog enkel direkt onder of naast een ventilator. Daaraan is trouwens geen gebrek hier. Niet enkel binnen, maar ook op het terras. Nu zit ik ook op een terras onder een afdak met een grote ventilator in mijn nek. Ze hebben hier soms wel ventilators die groot genoeg zijn om gemakkelijk een vliegtuig van de grond te krijgen.
Een boek lezen, of wat op het internet grasduinen, veel anders doe ik momenteel niet. In Nederland wil ik mij uit verveling nog wel eens onledig houden met TV kijken, maar dat is hier niet echt een alternatief. Vietnamese TV kan ik toch echt niet volgen en het lijkt wel of Discovery en NG enkel nog maar zogenaamde real live survival programma's hebben. Klaarblijkelijk vinden mensen wereldwijd dezelfde programma's leuk.
Nu houd ik mij maar onledig met het lezen van de reacties van mensen op het nieuws op het internet. Daar kun je niet gehinderd door ook maar enige kennis van zaken je mening spuien. En dan over het algemeen ook nog zonder enige fatsoensnorm. Als het over vluchtelingen/islam (is een pot nat volgens de commentaren) of de EU gaat, dan is helemaal de beer los. Alhoewel daar hoeft het nieuwsartikel niet eens over te gaan. Deze worden er als de schuld van alles wel bij gesleept. En deze twee zaken zijn dan weer de schuld van links. Zover ik weet is onze premier toch echt lid van de VVD, maar het is hoe dan ook de schuld van links. Zelfs de moord op mevrouw Borst (de rechtzaak was afgelopen week) is aan de EU, vluchtelingen en links te wijten. Na dit absolute dieptepunt heb ik toch maar besloten deze onzin niet meer te lezen, onderhand was het wel een erg ongezonde en masochistische hobby van mij geworden. Gelukkig is het toch maar een beperkt aantal mensen die deze reacties schrijven, veelal telkens dezelfden die op bijkant elk artikel reageren en daarbij elkaar ook nog eens voor rotte vis uitmaken.
Vandaag is het wat broeierig, minder aangenaam maar misschien wel het teken van een omslag in het weer. Ik hoor het in de verte al wat rommelen, hopelijk gaat het regenen. De weersverwachting voor de komende dagen is ook wat minder, of in mijn optiek een stuk beter. Trouwens ik moet niet zo klagen. Gewoon even doorbijten. Dit weekeinde was er een wielerronde in Hue. Ondanks de hitte zat het tempo er stevig in en niemand is van uitputting van de fiets gevallen. Dan moet ik toch rustig pedalerend ook een rondje kunnen rijden.
Ja, de eerste druppels vallen al!