Op ziekenbezoek
Door: ks
Blijf op de hoogte en volg Kees
19 Maart 2009 | Vietnam, Hué
En dit is een universiteitskliniek. Hier zie je ook de dokter langskomen met een enorme batterij studenten achter hem aan.
Toch is het niet allemaal zo hopeloos. Het ziekenhuis beschikt wel over een MRI en een CT. Verder hebben ze een heleboel specialismen in huis. Ook is het gedeelte waar mijn kennis is opgenomen wel zo ongeveer het oudste gedeelte. Er zijn ook al hele stukken veel nieuwer en daar ziet het er ook allemaal een stuk beter uit. Meer zoals je verwacht dat een ziekenhuis er uit ziet. Het nieuwste gebouw is een cardio-vasculair centrum.Hopelijk is het oude gedeelte geen lang leven meer beschoren.
Als je hier wordt opgenomen is het heel normaal dat de familie je verzorgt. Ze zorgen voor het eten, de was, etc. Vaak zie je de familie in gang op de grond een dutje doen, of zoals ik bij het meisje op visite ga, ligt moeders meestal ook in het bed.
Op het ziekenhuisterrein en in de straat ervoor, zijn vele kraampjes en restaurantjes. Allemaal met speciaal toegesneden spul voor de patient, zoals etensgerei, toiletpapier en telefoonkaarten. En gelukkig, de krantenverkoopster die over de verpleegafdelingen loopt verkoopt ook loten.
Vanmiddag wordt een echo gemaakt en hopelijk kan ze morgen naar huis.
20 Maart 2009 - 17:14
Anna Peli:
Beste Kees!
Anna Peli hier! Je had een berichtje achtergelaten op mijn profiel. Fijn om te horen dat het niet overal in Vietnam zo hopeloos aan toe gaat zoals in mijn weeshuis. Ik hoop dat er stap voor stap ook hier veranderingen zullen plaatsvinden in het beleid. Ik zal binnenkort even ook jou verhalen lezen. Het bovenstaande bericht klinkt al interessant en helaas bekend in de oren.
Last but not least wil ik je van harte bedanken voor je donatie! Ik was erg blij verrast toen ik het zag! Ik zal op mijn site binnekort meer foto's zetten en mijn gulle donateurs op de hoogte houden van de vorderingen rond de bestemming van het geld.
Nog een heel fijn verder verblijf in dit mooie land gewenst!
Anna